Στους 49 οι νεκροί από τον κορονοϊό - Αυστηρή καραντίνα σε πέντε Δήμους

Στα 20 τα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στους 49 οι νεκροί από τον κορονοϊό - Αυστηρή καραντίνα σε πέντε Δήμους

Την επιβολή αυστηρών μέτρων καραντίνας σε πέντε Δήμους στις περιοχές της Καστοριάς και της Ξάνθης για την αντιμετώπιση του Covid-19, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 82 και ο συνολικός αριθμός σε 1.314 από 1.212 χθες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. Στον αριθμό των 82 κρουσμάτων δεν περιλαμβάνονται 20 κρούσματα που διαπιστώθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά του Πειραιά. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 49, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε πως τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και ανακοίνωσε και επίσημα πως η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστή στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τις καθημερινές και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες νωρίτερα σήμερα έξω από τράπεζες όπου δεκάδες άνθρωποι συγχρωτίζονταν χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ ανακοίνωσε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τον έλεγχο της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές της Καστοριάς και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα και για 14 ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου Ξάνθης και Μύκης από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναστέλλεται η δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης για τη συμμετοχή σε τελετή (με εξαίρεση τους συγγενείς πρώτου βαθμού σε περίπτωση κηδείας), για παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που έχει ανάγκη και για ατομική άσκηση. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα έχουν τη δυνατότητα εξόδου για 15 λεπτά της ώρας, ενώ στις λαϊκές οι πάγκοι θα στήνονται σε απόσταση 10 μέτρων και από τη μία μόνο πλευρά του δρόμου. Τέλος στα σουπερμάρκετ των συγκεκριμένων περιοχών θα επιτρέπεται η παρουσία πελατών σε αναλογία ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ