Στα 84 τα κρούσματα του κορονοϊού - Τέλος στις μεγάλες συγκεντρώσεις

Στα 84 τα κρούσματα του κορονοϊού - Τέλος στις μεγάλες συγκεντρώσεις

Σε 84 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό, για τέσσερα από τα κρούσματα δεν υπάρχει ιστορικό έκθεσης, δηλαδή δεν σχετίζονται με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης τους.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως το επόμενο δίμηνο θα είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της επιδημίας και κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις τους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σωτ. Τσιόδρας που τόνισε πως όσοι είναι άνω των 70 ετών με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσοι υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ματαιώνονται επίσης όλες οι εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων, καθώς και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Στα κρούσματα περιλαμβάνονται υπάλληλος της ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα και άλλοι δύο ξένοι υπήκοοι. Με ανακοίνωση της η Πρεσβεία δηλώνει πως θα παραμείνει κλειστή για δύο εβδομάδες και πως το προσωπικό στο διάστημα αυτό θα εργάζεται από τις κατοικίες του.

Με απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναστέλλονται όλες οι αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Βόρεια Ιταλία για έως και τις 23 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ