Μνημόνιο συνεργασίας για Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και Δήμο Αθηναίων

Μνημόνιο συνεργασίας για Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και Δήμο Αθηναίων

Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν σήμερα ο Δήμος Αθηναίων και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Το μνημόνιο, που έχει διάρκεια τριών ετών, προβλέπει, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, την προώθηση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, όπως η κυκλική και η πράσινη οικονομία, η καινοτομία, η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Επίσης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή στοιχείων καλής διακυβέρνησης στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

Ακόμη, τον εντοπισμό στοιχείων απλοποίησης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων με την ανάπτυξη της διοικητικής ικανότητας των εμπλεκομένων με τις δημόσιες συμβάσεις υπευθύνων του Δήμου.
Σύμφωνα με το μνημόνιο, Δήμος και Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κάθε χρόνο θα εξετάζουν την υλοποίηση της συνεργασίας τους και θα προτείνουν τρόπους για την καλύτερη προώθηση των σκοπών του.
Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι ο Δήμος του «διαθέτει πλέον ένα απόλυτα μελετημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο για τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πρωτεύουσα. Με τη σημερινή επισφράγιση της συνεργασίας μας με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, θωρακίζουμε το σχέδιο αυτό και κάνουμε πράξη την πεποίθηση και την στρατηγική μας για διαφάνεια και ξεκάθαρες διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου. Σημασία έχει να ξέρεις να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά να ξέρουν και όλοι οι πολίτες πώς την κάνεις» υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ