Ώρες αγωνίας στην Εύβοια

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες

Ώρες αγωνίας στην Εύβοια

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην Εύβοια, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα που ενισχύονται με αεροσκάφη από την Ιταλία και την Κροατία, ωστόσο η αποτελεσματικότητά τους θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των ανέμων. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μετά τις 9 το πρωί αναμένεται ενίσχυσή τους στην περιοχή πριν αρχίσουν να κοπάζουν από το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια εκτείνεται σε μέτωπο περίπου έντεκα χιλιομέτρων και στη διάρκεια της νύχτας οι περισσότεροι από 260 πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν έξω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατανιά.

Οι κάτοικοι των δύο χωριών, καθώς και οι κάτοικου από το Κοντοδεσπότι και τον Σταυρό έχουν απομακρυνθεί από την Τρίτη και πέρασαν τη νύχτα στα Ψαχνά. Η πυρκαγιά δεν πλησίασε τη συγκεκριμένη κωμόπολη, καθώς είχαν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες σε μια προσπάθεια οριοθέτησης του πύρινου μετώπου.

Στη Μακρυμάλλη έχουν καεί αυτοκίνητα και αγροικίες σύμφωνα με μαρτυρίες, ωστόσο η πλήρης αποτίμηση θα πραγματοποιηθεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Μία σαφή εικόνα για το μέγεθος της πυρκαγιάς δίνουν οι πρώτες φωτογραφίες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο "Κοπέρνικος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ