Επίθεση από επιχειρηματία καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ

Επίθεση από επιχειρηματία καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ

Η παραπάνω καταγγελία επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία

Επίθεση από 49χρονο επιχειρηματία καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση, όλα συνέβησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν κλιμάκιο τριών υπαλλήλων των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΚΕΠΑ) έκανε επιτόπιο έλεγχο σε πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού. Τότε, όπως υποστηρίζουν οι ελεγκτές, ο επιχειρηματίας επιτέθηκε αναίτια εναντίον τους, «απωθώντας και χειροδικώντας σε βάρος τους» και «θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα», ενώ παρεμπόδισαν την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Η παραπάνω καταγγελία επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία, όπου προσέφυγαν οι ελεγκτές καταθέτοντας μήνυση εναντίον του 49χρονου, αφού προηγουμένως πήγαν στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για να υποβληθούν σε εξέταση. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο επιχειρηματίας αναζητήθηκε προκειμένου να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του στα όρια του αυτοφώρου. Κατά συνέπεια, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Καταγγέλλοντας το συμβάν, οι εργαζόμενοι -με την ίδια ανακοίνωση- καλούν τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη». «Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ -καταλήγει η ανακοίνωση- θα συνεχίσουν με ζήλο και αυταπάρνηση να ασκούν τα καθήκοντά τους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ