MVP του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο: Στην κορυφή του κόσμου

Συγκλόνισε και δάκρυσε

MVP του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο: Στην κορυφή του κόσμου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το βραβείο του MVP στο ΝΒΑ και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του

Συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια και αφού είχε επιδείξει λίγο πριν, την ραμμένη φόδρα στο εσωτερικό του σακακιού του που απεικόνιζε την Ακρόπολη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, την ομάδα του Μιλγουόκι Μπακς, τους Έλληνες, τους Νιγηριανούς και τους φιλάθλους για την βοήθεια που του πρόσφεραν, φτάνοντας στην κορυφή του ΝΒΑ

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Ό,τι κάνω, το κάνω μέσα από αυτόν», είπε ο Έλληνας σούπερ σταρ.

«Να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος 60 αγώνες. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν μαζί μου. Να ευχαριστήσω τους προπονητές μου. Να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες του συλλόγου που με πίστεψαν. Ήμουν 18 χρονών από την Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί όταν παίζω, αλλά μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια η συναισθηματική φόρτιση μεγάλωσε, όταν αναφέρθηκε στον πατέρα του, που έχει φύγει από τη ζωή, αλλά επίσης στα αδέλφια του και τη μητέρα του που τον παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματιος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω.

Σας αγαπώ πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου».

Αποθέωση από τον Τζαμπάρ

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, πρώτος και μοναδικός έως σήμερα παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, που είχε καταφέρει να κερδίσει το βραβείο MVP στο ΝΒΑ, ήταν εκείνος που παρουσίασε τον Έλληνα σούπερ σταρ στην τελετή των βραβείων 2019.

O θρύλος του ΝΒΑ, που κατάφερε να κρατήσει το βραβείο του MVP τρεις φορές στην διάρκεια της καριέρας του με τους Μιλγουόκι και ισάριθμες με τους Λέικερς, αναφέρθηκε στην ιστορία της ζωής του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξιστόρισε την διαδρομή του, τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε εκείνος και η οικογένειά του, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, πως μοιραζόταν ένα ζευγάρι παπούτσια με τον αδελφό του Θανάση Αντετοκούνμπο, πριν φτάσει να γίνει σταρ στο ΝΒΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ