Πρεμιέρα καλοκαιρού με καύσωνα

Υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Πρεμιέρα καλοκαιρού με καύσωνα
Copyright Weather forecast for Thursday, June 27; www.tropicaltidbits.com - Chadwick, Lauren

Με την επίσημη είσοδο του καλοκαιριού σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου έρχεται και το πρώτο κύμα καύσωνα που θα πλήξει τα επόμενα 24ωρα μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά σε διάφορα σημεία της ηπείρου αλλά η ερχόμενη εβδομάδα θα εξελιχθεί σε δοκιμασία, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν ως και τους 40 βαθμούς σε Ισπανία, Γαλλία , Γερμανία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα οι θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική θα φτάσουν ως και τη γερμανική πρωτεύουσα φέρνοντας τη θερμοκρασία στα όχι και τόσο συνηθισμένα επίπεδα των 32 - 35 βαθμών. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για αυξημένες πιθανότητες αντίστοιχων θερμών επεισοδίων σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανεβούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κυρίως στα δυτικά της χώρας, ωστόσο δεν θα ξεπεράσουν σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ