Στο κόκκινο η Wall Street εξαιτίας ανησυχιών για την οικονομία και την εκεχειρία με την Κίνα

Στο κόκκινο η Wall Street εξαιτίας ανησυχιών για την οικονομία και την εκεχειρία με την Κίνα

Με πτώση 3,10% έκλεισε ο Dow Jones εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και για την αντοχή της εκεχειρίας στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

Τα επιτόκια των διετών και τριετών ομολόγων των ΗΠΑ ξεπέρασαν εκείνο του πενταετούς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ οι επενδυτές εμφανίστηκαν να ανησυχούν για το κατά πόσο οι ΗΠΑ και η Κίνα έκαναν τελικά αξιοσημείωτη πρόοδο στην επίλυση των εμπορικών τους διαφορών.

Όπως φαίνεται και από την πορεία του Dow Jones, που υποχωρούσε νωρίτερα ως και κατά 700 μονάδες, οι επενδυτές εμφανίζονται τώρα αβέβαιοι για την αποτελεσματικότητα που θα έχει η προσπάθεια αποκλιμάκωσης στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας. Την αβεβαιότητα υποδαύλισε και η υπενθύμιση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σε ανάρτησή του στο Twitter υπενθύμισε πως είναι άνθρωπος των δασμών.

O Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση από τις 25.752 μονάδες και έφτασε να υποχωρεί μέχρι τις 25.062 μονάδες για να ανακάμψει λίγο αργότερα στις 25.237 μονάδες και να περιορίσει τις απώλειες στο -2,5%. Ωστόσο, οι πιέσεις επέστρεψαν και εντάθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης για να κλείσει τη συνεδρίαση στις 25.027 μονάδες και με πτώση 3,10%.

Αντίστοιχα ο δείκτης Nasdaq ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση από τις 7.407 μονάδες, έφτασε να υποχωρεί ως τις 7.184 μονάδες και ακολούθησε ανοδική αντίδραση που τον έφερε στις 7.244 μονάδες, όμως και εδώ οι καθοδικές τάσεις κυριάρχησαν και ο δείκτης έκλεισε στις 7.158 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση 3,80%.

Αύριο Τετάρτη, που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πρώην Προέδρου Τζορτζ Μπους, η αμερικανική χρηματαγορά θα παραμείνει κλειστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ