Ε. Μυτιληναίος: "Η πολιτική σταθερότητα θα φέρει ξένες και ελληνικές επενδύσεις"

Ε. Μυτιληναίος: "Η πολιτική σταθερότητα θα φέρει ξένες και ελληνικές επενδύσεις"
«Το μόνο που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι πολιτική σταθερότητα. Αν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, θα έχουμε άμεσες ξένες επενδύσεις, θα έχουμε ελληνικές άμεσες επενδύσεις. Πόροι για δημόσιες επενδύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Το μόνο που μένει είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι χωρίς κόστος και μπορεί να συμβεί. Οπότε όλοι οι Έλληνες πρέπει να το υποστηρίξουν αυτό», υποστήριξε πρόσφατα σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV.

Ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος πιστεύει πως μόνο έτσι σύντομα θα επανέλθει η οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης.


Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Μυτιληναίος θεωρεί ότι η προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδυτών θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στην μητρική εταιρεία του ομίλου (όπως και στην Eurobank) συμμετέχει ο μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτσα ο οποίος βρέθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα. Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους ο Έλληνας επιχειρηματίας υπενθυμίζει στο Bloomberg πως από τον Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup είχε δεσμευθεί ότι μόλις η Ελλάδα αποκτήσει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό θα μπορούμε να το συζητήσουμε. «Αυτό έχει συμβεί. Έχουμε δίδυμο πλεόνασμα και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και στο δημοσιονομικό τομέα. Οπότε μπορούμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα haircut. Μια αναδιάρθρωση περιλαμβάνει πολλά πράγματα» εξηγεί.

«Όπως ξέρετε το haircut μπορεί να έχει πολλές μορφές όπως επιμήκυνση των δανείων, χαμηλότερο και σταθερό επιτόκιο σε μακροπρόθεσμη βάση, καθώς και μια περίοδο χάριτος. Πρέπει να είναι ένας λογικός συμβιβασμός για όλους. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να δει την Ελλάδα να αποτυγχάνει και σίγουρα οι ίδιοι οι Έλληνες δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ» , συμπλήρωσε ο κ. Μυτιληναίος .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ