Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer – BioNTech

Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer – BioNTech

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει οι Pfizer – BioNTech είναι κατά 95% αποτελεσματικό έναντι του κορονοϊού.

Το εμβόλιο, που ονομάζεται BNT162b2, αποδείχθηκε αποτελεσματικό έναντι του ιού 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση, ενώ όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες ήταν αποτελεσματικό σε όλες τις ομάδες ανεξαρτήτων ηλικίας, φύλου ή εθνικότητας. Στους μεγαλύτερης ηλικίας εθελοντές η αποτελεσματικότητα του εμβολίου «μετρήθηκε» στο 94%.

Στην τρίτη φάση των δοκιμών και μεταξύ των εθελοντών καταγράφηκαν 10 σοβαρά περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό, από τις οποίες όμως οι 9 ήταν στην ομάδα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Συνολικά, μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο καταγράφηκαν 8 περιστατικά προσβολής από τον Covid-19.

H Pfizer σκοπεύει να καταθέσει αίτηση στον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων για άμεση χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου. Οι δύο εταιρείες δηλώνουν πως είναι σε θέση να παρασκευάσουν 1,3 δισ. δόσεις του εμβολίου το 2021 και πως είναι σε θέση να το διανείμουν με ασφάλεια, παρά το γεγονός ότι το BNT162b2 πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ