Αυστηρό lockdown και μαζικά τεστ στην Αυστρία

Αυστηρό lockdown και μαζικά τεστ στην Αυστρία

Στα μέτρα της περασμένης άνοιξης επέστρεψε εσπευσμένα η Αυστρία των εννέα εκατ. κατοίκων και για το διάστημα έως τις 6 Δεκεμβρίου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την έξαρση του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων, ενώ θα παραμείνουν ανοικτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, οι τράπεζες και τα φαρμακεία. Η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνο για ατομική άθληση, λόγους υγείας και προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτζ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μαζικών τεστ αρχής γενομένης από το προσωπικό των σχολείων, σε μια προσπάθεια η χώρα να επιστρέψει σε μια σχετική ομαλότητα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Χθες Τρίτη η Αυστρία ανακοίνωσε 5.984 νέα κρούσματα και 58 θανάτους, ενώ ο συνολικός αριθμός των απωλειών από τον κορονοϊό φτάνει τα 1.945 άτομα. Όπως και η Ελλάδα, η Αυστρία είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία και περιορισμένες απώλειες το πρώτο κύμα εφαρμόζοντας εγκαίρως αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο από τον Σεπτέμβριο και μετά η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά με κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ