Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Τραμπ – «Είμαι καλά, σας ευχαριστώ»

Άνω κάτω η προεκλογική εκστρατεία

Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Τραμπ – «Είμαι καλά, σας ευχαριστώ»

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του μέσα από τον Λευκό Οίκο ο Ντ. Τραμπ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους πολίτες για τα μηνύματα συμπαράστασης. «Ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη υποστήριξη. Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed. Νομίζω πως είμαι πολύ καλά. Θα εξασφαλίσουμε πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Η Πρώτη Κυρία είανι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ», ανέφερε.

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά την είσοδο του Ντ. Τραμπ στο νοσοκομείο, ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ ανάφερε πως «είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως ο Πρόεδρος τα πηγαίνει πολύ καλά. Δεν χρειάζεται παροχή επιπλέον οξυγόνου, ωστόσο σε συνεννόηση με τους ειδικούς μας συμφωνήσαμε να ξεκινήσει θεραπεία με το Remdesivir. Έχει λάβει την πρώτη δόση και ξεκουράζεται».

Στο μεταξύ, θετικοί στον κορονοϊό έχουν βρεθεί στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, όπως ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας Μπιλ Στέπιεν και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κονγουέει.

Σύμφωνα με συνεργάτη του Τραμπ που επικαλείται το CNN, o πρόεδρος εμφανίζει σημάδια κόπωσης και δυσκολία στην αναπνοή. Άλλη πηγή του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού ανέφερε πως ο Ντ. Τραμπ είναι καλά για την ώρα αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Η εμφάνιση του κορονοϊού εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας αλλάζει άρδην τον σχεδιασμό του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου. Όλες οι εκδηλώσεις θα αναβληθούν ή θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου, ανέφεραν συνεργάτες του Ντ. Τραμπ.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν στις 3 Νοεμβρίου και δεν υπάρχει καμία σκέψη για αναβολή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ