Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ από αμερικανικές εταιρείες!

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ από αμερικανικές εταιρείες!

Εξ ιδίων τα βέλη για τον  πρόεδρο των ΗΠΑ, η κυβέρνηση του οποίου καλείται να αντιμετωπίσει τις προσφυγές μεγάλων αμερικανικών εταιρειών στη Δικαιοσύνη κατά των δασμών που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα.

Εταρείες όπως οι Tesla, Ford και Volvo, η εταιρεία τροφίμων Dole, η εταιρεία ηλεκτρονικών Lenovo και η εταιρεία λιανεμπορίου Home Depot κάνουν λόγο για έναν «άνευ ορίων εμπορικό πόλεμο που επηρεάζει αγαθά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που έρχονται από την Κίνα στις ΗΠΑ μέσω Αμερικανών εισαγωγέων». Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται δασμοί ύψους 300 δισ. δολαρίων που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση σε προϊόντα κινεζικής προέλευσης.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή των δασμών, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έκρινε πως οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες. Η κυβέρνηση Τραμπ υποστηρίζει πως οι δασμοί είναι δικαιολογημένοι, διότι η Κίνα κλέβει αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και την ενσωματώνει σε δικά της προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ