Ο κορονοϊός «βυθίζει» τη Wall Street

Ο κορονοϊός «βυθίζει» τη Wall Street

Περισσότερες από 1.300 μονάδες έχασε ο Dow Jones μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού να πυροδοτεί τις ανησυχίες των επενδυτών.

Η αμερικανική αγορά πήρε τη σκυτάλη από την Ευρώπη όπου όλες οι σημαντικές αγορές έκλεισαν με πτώση. Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 4,47%, το Λονδίνο βρέθηκε στο -4%, το Παρίσι στο -4,7% και το Μιλάνο στο -4,8%.

Οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν και αυτές σε πίεση με το αργό να υποχωρεί κατά 9,65% στα 35,78 δολάρια το βαρέλι και το μπρεν να υποχωρεί κατά 8,4% στα 38,22 δολάρια.

Ο Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες 5,10% και χάνοντας 1.300 μονάδες, ενώ στο -4,3% βρέθηκε ο S&P500 και στο -3,6% ο Nasdaq.

Οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας, καθώς πολλές Πολιτείες προχωρούν στα επόμενα στάδια της επανεκκίνησης της οικονομίας τους. Ωστόσο το Τέξας ανακοίνωσε για 3η συνεχόμενη ημέρα σημαντική αύξηση στα νέα κρούσματα, ενώ αύξηση των κρουσμάτων αναφέρεται και σε αρκετές περιοχές της Καλιφόρνια. Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε πως ο κορονοϊός «έγινε στάχτη» αν και την Τρίτη αναφέρθηκαν 1.299 θάνατοι στις ΗΠΑ, ενώ χθες αναφέρθηκαν άλλες 982 απώλειες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών σε 115.130. Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί έως σήμερα 2,07 εκατ. κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ