«Βρήκαν» 1.300 επιπλέον θανάτους στην Γουχάν από τον Covid-19

«Βρήκαν» 1.300 επιπλέον θανάτους στην Γουχάν από τον Covid-19

Λάδι στη φωτιά των επικρίσεων για την πληροφόρηση της διεθνούς κοινότητας από το Πεκίνο στα πρώτα στάδια της πανδημίας αναμένεται να ρίξει η αναθεώρηση του αριθμού των θανάτων στην πόλη Γουχάν.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως αναθεώρησαν προς τα πάνω τον αριθμό των θανάτων στην πόλη από όπου ξεκίνησε η θανατηφόρα επέλαση του Covid-19.

Συγκεκριμένα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον κορονοϊό διαμορφώνεται πλέον σε 4.632 , αντί των 3.342 που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα. Αντίστοιχα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 82.367 έναντι 82.692 πριν. Από το σύνολο των θνάτων, οι 3.869 καταγράφηκαν στην Γουχάν.

Η διαφορά των 1.300 επιπλέον θανάτων αποδίδεται σε επανεξέταση των στατιστικών στοιχείων για τους θανάτους στην Γουχάν και σε διευρυμένη έρευνα που έλαβε υπόψιν της λεπτομερή στοιχεία από το σύστημα υγείας αλλά και για τις κηδείες που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα αρχικά δεδομένα δεν ήταν πλήρη καθώς δεν είχαν ληφθεί υπόψιν παράμετροι όπως ο αριθμός των ασθενών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σπίτι τους και όχι σε κάποιο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ