ΠΟΥ: Υπερδιπλάσιος αριθμός θανάτων σε μια εβδομάδα

ΠΟΥ: Υπερδιπλάσιος αριθμός θανάτων σε μια εβδομάδα

Τον κώδωνα κινδύνου σημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως.

Κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες υπήρξε εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγκέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Γενεύη την Τετάρτη.

«Τις επόμενες ημέρες θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως» επισήμανε. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό» υπογράμμισε, τη στιγμή που οι ειδήσεις από τις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία.

Άλλες 4 Πολιτείες επέβαλαν μέτρα, με αποτέλεσμα το 80% των Αμερικανών πολιτών να βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «κλειδώματος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει απαγόρευση πτήσεων από και προς τις πιο πληγείσες περιοχές εντός των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν 8 νέους θανάτους στο τελευταίο 24ωρο και 297 κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 215.300, ο μεγαλύτερος αριθμός διεθνώς. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 5.110, ενώ η κατάσταση στην Ευρώπη δεν προκαλεί αισιοδοξία.

Σε 13.155 ανέρχονται οι θάνατοι στην Ιταλία, σε 9.387 στην Ισπανία και σε 4.032 στη Γαλλία. Στη γειτονική μας Τουρκία οι θάνατοι ανέρχονται σε 277 και τα κρούσματα σε 15.679.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ