Πανδημία ο κορονοϊός

Πανδημία ο κορονοϊός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία για τον κορονοιό Covid-19 και εκφράζει τον προβληματισμό του για «ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Παρά τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται σε ορισμένες χώρες όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus υποστήριξε πως όλες οι χώρες μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κατάστασης «εφόσον οι χώρες ανιχνεύουν, δοκιμάζουν, θεραπεύουν, ιχνηλατούν και κινητοποιούν τους ανθρώπους».

«Κάθε μέρα καλούμε τις χώρες να αναλάβουν επείγουσα και επιθετική δράση. Έχουμε χτυπήσει το καμπανάκι δυνατά και καθαρά» υποστήριξε.

Πρόσθεσε πως υπάρχει προβληματισμός στον Οργανισμό για τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας αλλά και για τα επίπεδα εξάπλωσης του κορονοϊού. Κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να εντείνει την προσπάθεια για τον έλεγχο της κατάστασης.

Το Ιράν και η Ιταλία αποτελούν τα δύο μεγάλα μέτωπα στα οποία επικεντρώνεται η προσπάθεια αντιμετώπισης του Covid-19, καθώς στο πρώτο ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 354, ενώ στη γειτονική μας χώρα οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 827 με 196 νέες απώλειες να ανακοινώνονται σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ