Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες

Μεγάλες απώλειες των Τούρκων μετά από αεροπορική επιχείρηση των δυνάμεων του Άσαντ στο Ιντλίμπ

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες

Η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους Σύρους πρόσφυγες που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τη σχετική δήλωσεη έκανε στο Reuters Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται και σε μία χρονική στιγμή όπου η Τουρκία αναμένει την άφιξη νέου κύματος Σύρων προσφύγων από την περιοχή του Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου ένα εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν οι τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον τριάντα Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποίησαν οι συριακές δυνάμεις. Νωρίτεαρ χθες είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Άγκυρα υπό τον Ταγίπ Ερντογάν και ακολούθως ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ μετέβη στα σύνορα για να επιβλέψει μία νέα επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Τουρκία έχει καλέσει τις συριακές δυνάμεις να υποχωρήσουν, αίτημα που απορρίπτει η Δαμασκός, ενώ η στο πλευρό της Συρίας στέκεται και η Ρωσία που κατηγορεί την Τουρκία για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας του 2018.

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε, δια του γενικού του γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, τη συριακή επιχείρηση, κάνοντας λόγο για χωρίς διάκριση αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί η Συρία με την υποστήριξη της Ρωσίας. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα και κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ