Ο κορονοϊός "απειλεί" τη Βαρκελώνη

Ο κορονοϊός "απειλεί" τη Βαρκελώνη

Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας διεθνώς κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα εξαιτίας του φόβου που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορονοϊού.

Μεγάλος αριθμός σημαντικών εταιρειών που είχαν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ακυρώνουν τα σχέδιά τους, με αποτέλεσμα η πρωτεύουσα της Καταλωνίας να απειλείται από ένα ισχυρό πλήγμα.

Το συνέδριο αποτελεί το ετήσιο ραντεβού των μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών και των κατασκευαστών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε χρόνο αυτή την εποχή στη Βαρκελώνη για να δουν από κοντά τις προτάσεις και τα σχέδια περισσότερων από 2.800 εκθετών. Το συνέδριο αποτελεί μια ισχυρή τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, καθώς υπολογίζεται ότι προσφέρει μερική απασχόληση σε περίπου 15.000 ανθρώπους, ενώ τα έσοδα για την πόλη της Βαρκελώνης υπολογίζονται σε περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η απειλή του κορονοϊού έκανε μεγάλα ονόματα του κλάδου όπως η Ericsson, η Sony, η LG και η Cisco να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, προκαλώντας ένα κύμα ακυρώσεων που απειλεί να εξελιχθεί σε τσουνάμι. Αλλες εταιρείες όπως η Amazon, η Sprint, η Intel και το Facebook προχώρησαν επίσης σε ακύρωση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των διοργανωτών που προσπαθούν να πείσουν πως οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν ως το τέλος της εβδομάδας, όμως όσο περνά ο καιρός τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ματαίωση του Mobile World Congress για φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ