Χτύπησε τον συναγερμό ο ΠΟΥ

Χτύπησε τον συναγερμό ο ΠΟΥ

Επείγον θέμα διεθνούς σημασίας χαρακτηρίζει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την επιδημία του κορονοϊού, από τον οποίο περισσότερα από 200 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα.

Η αρμόδια επιτροπή του ΠΟΥ εξέτασε τα σχετικά στοιχεία κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση στη Γενεύη, χωρίς όμως να συστήσει κανέναν περιορισμό στις εμπορικές συναλλαγές και τα ταξίδια. Οι χώρες πρέπει να ενημερώνουν τον οργανισμό για τα μέτρα που λαμβάνουν, ενώ η Κίνα καλείται να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού για τον περιορισμό της επιδημίας.

Κινέζοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για δεκαπλασιασμό των κρουσμάτων κατά την τελευταία εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νεκρών στην ασιατική χώρα έχει πλέον φτάσει τους 213. Σε παγκόσμια κλίμακα αναφέρονται σχεδόν 10.000 κρύσματα, εκ των οποίων περίπου εκατό σε 18 χώρες εκτός Κίνας.

Ο ιός έχει φτάσει και στη γειτονική μας Ιταλία, όπου έγινε αναφορά για δύο κρούσματα, ενώ έξι κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Γαλλία και πέντε στη Γερμανία. Σημειώνεται πως εκτός Κίνας δεν υπάρχει αναφορά για νεκρούς από τον κορονοϊό. Στην Ελλάδα εκδηλώθηκε ανησυχία για πιθανό κρούσμα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία όμως δεν είχε βάση, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής ήταν αρνητικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ