Tesla:Ανακαλεί 360.000 οχήματα λόγω προβλήματος στο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης

 Tesla:Ανακαλεί 360.000 οχήματα λόγω προβλήματος στο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης

Το FSD Beta μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα, καθώς "μπορεί να δράσει με μη ασφαλή τρόπο σε σταυροδρόμια, οδηγώντας το όχημα σε ευθεία πορεία ενώ βρίσκεται σε λωρίδα στροφής,

H Tesla ανακάλεσε 362.758 οχήματα τα οποία φέρουν το πειραματικό λογισμικό υποβοήθησης οδήγησης της εταιρείας, το οποίο φέρει το όνομα Full Self-Driving Beta ή FSD Beta, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ειδοποίηση ανάκλησης η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η Tesla θα παράσχει αναβάθμιση λογισμικού στα συγκεκριμένα οχήματα προκειμένου να λυθούν τα προκύψαντα ζητήματα, αναφέρεται στην ειδοποίηση.

Το FSD Beta μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα, καθώς "μπορεί να δράσει με μη ασφαλή τρόπο σε σταυροδρόμια, οδηγώντας το όχημα σε ευθεία πορεία ενώ βρίσκεται σε λωρίδα στροφής, περνώντας από σημεία με Stop χωρίς να σταματήσει το όχημα ή να συνεχίσει με κίτρινο φανάρι χωρίς την απαραίτητη προσοχή", σύμφωνα με την ειδοποίηση στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ.

Το σύστημα έχει επίσης ζητήματα "με αλλαγές στα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας".

Τα μοντέλα τα οποία αφορά το ζήτημα είναι Model S των ετών 2016-2023, Model X των ίδιων ετών, Model 3 των ετών 2017-2023 και Model Y των ετών 2020-2023.

Η Tesla επιτρέπει σε χιλιάδες οδηγούς στις ΗΠΑ να δοκιμάσουν νέα και μη δοκιμασμένα συστήματά της σε δρόμους των ΗΠΑ, με την τεχνολογία FSD ωστόσο να μην καθιστά τα οχήματά της αυτόματης οδήγησης, καθώς χρειάζεται πάντα να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση και προσοχή για ενδεχόμενα λάθη του συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ