10 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τον Δήμο Πεντέλης

10 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τον Δήμο Πεντέλης


Στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".η προμήθεια των δέκα οχημάτων και στην εγκατάσταση πέντε σημείων φόρτισης, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 2.543.092 ευρώ

 

Με 10 νέα οχήματα, όλα ηλεκτροκίνητα, θα εφοδιαστεί ο Δήμος Πεντέλης, καθώς η αγορά τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Η έγκριση αφορά στην προμήθεια των δέκα οχημάτων και στην εγκατάσταση πέντε σημείων φόρτισης, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 2.543.092 ευρώ.


Αναλυτικά, ο Δήμος Πεντέλης θα εφοδιαστεί με:

- Ένα ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο

- Δύο ηλεκτροκίνητα πολυμηχανήματα για την πολιτική προστασία

- Δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία των 25 θέσεων

- Τρία κλειστά φορτηγά για την καθαριότητα και το πράσινο

- Δύο επιβατηγά οχήματα


"Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης εντάσσεται στη στρατηγική μας για μείωση των αναγκών του Δήμου μας σε ενέργεια και για καθαρότερο περιβάλλον. Με τη χρηματοδότηση που πετύχαμε θα προμηθευτούμε τα πρώτα δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τον Δήμο μας", δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Στόχος μας είναι η σταδιακή αλλαγή του στόλου των οχημάτων μας σε ηλεκτροκίνητα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την επιτυχία αυτή. Σύντομα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα ενταχθούν στο δυναμικό του Δήμου μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ