Τesla: Νέο ρεκόρ ταχύτητας για το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τesla: Νέο ρεκόρ ταχύτητας για το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το Model S Plaid, ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla, έδειξε τις δυνατότητες του.

Σε προηγούμενες δοκιμές είχε δείξει ότι μπορεί να αναπτύσσει πολύ μεγάλες για ηλεκτρικό όχημα ταχύτητες. Σε μια από αυτές είχε καταφέρει να καλύψει μια απόσταση 400 μέτρων σε 9,23 δευτερόλεπτα. Πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δοκιμή στην οποία ένα τροποποιημένο Model S Plaid κάλυψε την απόσταση των 400 μέτρων σε 8,9 δευτ. Είναι έτσι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη επιτάχυνση που βρίσκεται σε διαδικασία εργοστασιακής παραγωγής.

Το μόνο ηλεκτρικό όχημα που κινείται ταχύτερα από το Model S Plaid είναι το κόστους δύο εκατ. δολαρίων 2021 Rimac Nevera που έχει καταφέρει να καλύψει τα 400 σε 8,6 δευτερόλεπτα. Tο Rimac Nevera είναι προϊόν της κροατικής εταιρείας Rimac Automobili και προς το παρόν αποτελεί ένα πρωτότυπο σπορ αυτοκίνητο με προοπτική να παραχθούν κάποια στιγμή μόλις 150 «κομμάτια».


Το Model S Plaid κοστίζει περίπου 130 χιλιάδες δολάρια και έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο έχει ιπποδύναμη 1,020 ίππων και τελική ταχύτητα 321 χλμ./ώρα. Με πλήρη φόρτιση το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 663 χλμ. ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές του με μόλις 15 λεπτά φόρτισης μπορεί να κινηθεί για περίπου 300 χλμ./ώρα. To Το Model S Plaid είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Σκανδιναβία και ειδικά στη Νορβηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ