Αυτοί είναι οι δέκα φιναλίστ για το φετινό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ελλάδα»

Αυτοί είναι οι δέκα φιναλίστ για το φετινό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ελλάδα»

Αναδείχθηκαν τα δέκα υποψήφια οχήματα για τον τίτλο - Πότε θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή.

Σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2021, αναδείχθηκαν τα 10 νέα μοντέλα, τα οποία θα διεκδικήσουν την κορυφή στη φετινή διοργάνωση του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», -μάλιστα, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού.

Συγκεκριμένα, επελέγησαν, από τους 26 επαγγελματίες συντάκτες αυτοκινήτου -μέλη του Συλλόγου για την Ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα-, με αλφαβητική τα εξής:

Citroen C4 C-Cross
Dacia Sandero
Fiat 500e
Ford Mustang Mach-E
Hyundai Bayon
Hyundai Tucson
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Renault Arkana
Skoda Enyaq IV

Τα μοντέλα αυτά προκρίθηκαν από ένα σύνολο 17 νέων αυτοκινήτων τα οποία λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά και οδηγήθηκαν από τους εκλέκτορες του θεσμού. Πέντε ακόμα νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν ή λανσάρονται εμπορικά αυτές τις μέρες και δεν είχαν οδηγηθεί από όλα τα μέλη του θεσμού δεν ήταν υποψήφια για τη δεκάδα.

Ενδεικτικό των αλλαγών που συντελούνται στο χώρο του αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι από τα 17 μοντέλα που ήταν, τελικώς, υποψήφια για τη δεκάδα, τα εννιά είναι πλήρως ηλεκτρικά (Audi Q4 e-tron / Sportback e-tron, BMW iX3, Fiat 500e, Ford Mustang Mach-E, Honda e, Mercedes EQA, Skoda Enyaq IV, Volkswagen ID.4, Volvo XC40 Recharge), ενώ, δύο ακόμα μοντέλα είναι διαθέσιμα και σε συμβατικές και σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις (Citroen ë-C4 Electric και Opel Mokka e).

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2022» θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανακοινωθούν ακριβείς λεπτομέρειες καθώς και η ημερομηνία της εκδήλωσης για την ανάδειξη του νικητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ