Ποιο μοντέλο ΙΧ να αγοράσετε για να μην πληρώσετε ποτέ τέλη κυκλοφορίας - Λίστα με 136 επιλογές

Ποιο μοντέλο ΙΧ να αγοράσετε για να μην πληρώσετε ποτέ τέλη κυκλοφορίας - Λίστα με 136 επιλογές

Από τις αρχές του 2021, έχει μπει σε εφαρμογή το νέο μοντέλο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Και μέχρι στιγμής αποδεικνύεται άκρως ευεργετικό για τους οδηγούς καθώς πολλαπλασιάστηκαν τα μοντέλα αυτοκινήτων που απαλλάσσονται πλήρως από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας ενώ ακόμη και για όσους εξακολουθούν να πληρώνουν, έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις. Ουσιαστικά, έγιναν δύο μεγάλες αλλαγές. Από τη μια ενεργοποιήθηκε το νέο πρότυπο υπολογισμού των αερίων ρύπων που εκπέμπουν τα ΙΧ. Εϊναι αυστηρότερο και στις περισσότερες περιπτώσεις βγάζει περισσότερους ρύπους. Ωστόσο, ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε και νέα κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Ο συνδυασμός, ήδη αποδεικνύεται ευεργετικός για όσους αποκτούν αυτοκίνητο

Του λόγου το αληθές, αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων. Στο πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς, έχουν πουληθεί 13.474 καινούργια αυτοκίνητα. Από αυτά τα 6238 απαλλάχθηκαν πλήρως από τα τέλη κυκλοφορίας με το ποσοστό να προσεγγίζει το 47%. Αν εφαρμοζόταν το παλαιό σύστημα υπολογισμού των ρύπων και των τελών κυκλοφορίας (δηλαδή αυτό που ίσχυσε για τις πωλήσεις αυτοκινήτων του 2020), η απαλλαγή θα αφορούσε μόλις τα 2681 μοντέλα, δηλαδή τα 2 στα 10.

Ποια είναι όμως τα μοντέλα που απαλλάσσονται και μάλιστα για όσα χρόνια κυκλοφορεί το όχημα, από την υποχρέωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας; Το fpress.gr έκανε τους υπολογισμούς για όλα τα μοντέλα της αγοράς και παρουσιάζει τον πίνακα με τις 136 επιλογές που έχουν ταξινομηθεί ανά μάρκα, μοντέλο, καύσιμο και κυβισμό. Με μια ματιά μπορείτε να δείτε τους ρύπους που βγάζουν το παλαιό και το καινούργιο σύστημα υπολογισμού αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώνατε αν ίσχυε το περυσινό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ