H Formula 1 κατά των διακρίσεων με... καρό σημαίες

H  Formula 1 κατά των διακρίσεων με... καρό σημαίες

Την πρωτοβουλία #WeRaceAsOne λανσάρει η Formula 1 ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στις 5 Ιουλίου, το οποίο ξεκινά με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με δημοφιλείς αγώνες εκτός προγράμματος.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις και προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη ενεργειών με τον ίδιο σκοπό θα πουλάει τις γνωστές ασπρόμαυρες καρό σημαίες που σηματοδοτούν τον τερματισμό ενός αγώνα.

Οι φίλαθλοι που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 200 λιρών Αγγλίας για να αποκτήσουν τη σημαία σε κορνίζα όπου θα περιλαμβάνεται επίσης ένα στιγμιότυπο από τον αγώνα, καθώς και πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Φέτος το πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά στις 5 Ιουλίου από την Αυστρία, ενώ στις 12 Ιουλίου άλλος ένας αγώνας θα γίνει στην Αυστρία. Στις 19 Ιουλίου σειρά θα έχει η Ουγγαρία, ενώ στις 2 και 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στη Βρετανία. Η σειρά θα κλείσει με τρεις αγώνες στις 16 Αυγούστου στην Ισπανία, στις 30 Αυγούστου στο Βέλγιο και, τέλος, στις 6 Σεπτεμβρίου στη θρυλική πίστα της Μόντσα στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή η Mercedes ανακοίνωσε ότι στο φετεινό πρωτάθλημα τα μονοθέσιά της δεν θα έχουν το χαρακτηριστικό ασημένιο χρώμα αλλά θα είναι μαύρα. Ο πρωταθλητής και οδηγός της ομάδας Λιούις Χάμιλτον έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ του κινήματος Black Lives Matter, ενώ η Mercedes λέει πως επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη φωνή της για να μιλήσει για τον σεβασμό και την ισότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ