Ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος από τη Siemens

Ηλεκτροκίνητα φορτηγά θα διασχίζουν τη δυτική ακτή των ΗΠΑ με στόχο τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
Όπως ανακοινώθηκε, οι ΗΠΑ «άναψαν» το πράσινο φως για την κατασκευή συστήματος ηλεκτρικού αυτοκινητοδρόμου για δοκιμαστικούς σκοπούς κοντά στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς.
Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Siemens. Ο ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος θα ηλεκτροδοτεί επιλεγμένες λωρίδες κυκλοφορίας, μέσω ενός συστήματος εναέριων γραμμών επαφής.
Με τον τρόπο αυτό, τα φορτηγά θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια όπως ακριβώς και τα τραμ.
Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Volvo Group και τη θυγατρική της Mack. Ήδη, η Siemens αναπτύσσει ένα όχημα επίδειξης για τους σκοπούς του έργου.
Η υποδομή για τις εναέριες γραμμές επαφής θα εγκατασταθεί σε δύο κατευθύνσεις, στην πόλη Κάρσον, κοντά στο Λος Άντζελες. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2015 και θα διαρκέσει για ένα χρόνο. Κατά τη δοκιμαστική φάση, έως και τέσσερα φορτηγά θα εκτελούν καθημερινά τη διαδρομή και στις δύο κατευθύνσεις.
Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά (e-trucks) θα εφοδιαστούν με ένα υβριδικό σύστημα και με ευφυείς συλλέκτες συνεχούς ρεύματος. Καθώς θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια από τις εναέριες γραμμές επαφής, τα φορτηγά δεν θα παράγουν καθόλου εκπομπές αέριων ρύπων, όταν κινούνται στην περιοχή.
Σε δρόμους που δεν διαθέτουν εναέριες γραμμές επαφής, τα οχήματα θα χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω ντίζελ, συμπιεσμένου φυσικού αερίου, μπαταρίας ή άλλης πηγής ενέργειας. Ο συλλέκτης συνεχούς ρεύματος επιτρέπει στα οχήματα να κάνουν προσπεράσεις, να σταματήσουν και να επανεκκινήσουν, φτάνοντας ταχύτητες έως και 90 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Στη θεωρία, η υλοποίηση ηλεκτρικών αυτοκινητόδρομων είναι ιδιαίτερα αποδοτική σε περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους για σχετικά σύντομες διαδρομές, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από τα φορτηγά, όπως για παράδειγμα διαδρομές μεταξύ λιμανιών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, κέντρων μεταφορών και κεντρικών σταθμών μεταφόρτωσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν αγοράζουν αμερικανικά αυτοκίνητα
Η αμερικανική προτίμηση για μεγάλα αυτοκίνητα δεν ταιριάζει με την ευρωπαϊκή φιλοσοφία
Volvo: Περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας – Προσπάθεια μείωσης του κόστους
Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης περιόδου
Γερμανία: Ποινές φυλάκισης 2-4,5 ετών σε πρώην στελέχη της Volkswagen για το “dieselgate”
Το “dieselgate” ήρθε στο φως το 2015, όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε ότι είχε δημοσιοποιήσει ψευδή αποτελέσματα δοκιμών
Jaguar: Δεν σκοπεύει να κατασκευάσει αυτοκίνητα στις ΗΠΑ λόγω δασμών
H εταιρεία προστέθηκε σε έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών που συγκρατούν τις προβλέψεις για τα κέρδη…
Αυτοκίνητα: Αύξηση πωλήσεων 2,9% τον Απρίλιο – Μικρή μείωση 0,5% στο τετράμηνο
Το α’ τετράμηνο, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 86.803 αυτοκίνητα
Η Jaguar Land Rover αναστέλλει για έναν μήνα τον εφοδιασμό της αγοράς στις ΗΠΑ ελέω δασμών
Πρόκειται για «βραχυπρόθεσμο» μέτρο καθώς καταρτίζονται «μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι σχεδιασμοί».
Νέες επιδοτήσεις 497 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»
Σήμερα θα πιστωθεί το ποσό των 3.640.127,71 ευρώ
Η κινεζική BYD ξεπέρασε την Tesla του Elon Musk – Κατέγραψε κύκλο εργασιών 107 δισ. δολαρίων
Την περασμένη εβδομάδα η BYD παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει την υπερταχεία φόρτιση της…
Πώς μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι 2.900 ευρώ τον χρόνο οι οδηγοί EV
Nέα μελέτη της Eurelectric-EY.
Μειώθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο στην ΕΕ
Τον Ιανουάριο του 2025, οι ταξινομήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σημείωσαν σημαντική πτώση 18,9%
Αυτοκίνητο: 1 στα 20 μεταχειρισμένα ΙΧ στην Ευρώπη είχαν «γυρισμένα» χιλιόμετρα
Τα γυρισμένα χιλιόμετρα συναντώνται και στα αυτοκίνητα μίσθωσης.
13/06/2025 15:42
Μινέρβα: Πράσινο φως από Επ. Ανταγωνισμού στην απόκτηση των σημάτων Αλτις, Ελάνθη, SOL και Φλώρα
13/06/2025 14:48
Πως διαμορφώνονται οι τιμές των ακινήτων σε όλη τη χώρα ανάλογα με την ενεργειακή τους κατηγορία
13/06/2025 14:39
Διατηρήθηκε η υπεραπόδοσης του ΑΕΠ το α' τριμηνό - Επιβράδυνση της ανάπτυξης και μείωση επενδύσεων
13/06/2025 14:22
WOOD &Company: Νέες τιμές στόχοι και συστάσεις στις ελληνικές τράπεζες - Προτιμά Πειραιώς και Εθνική
13/06/2025 14:09