Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla μειώνει τον στόχο παραγωγής εν μέσω βραδύτερης παραγωγής

Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla μειώνει τον στόχο παραγωγής εν μέσω βραδύτερης παραγωγής

Η Tesla ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα προσλάμβανε λιγότερους προσωρινούς εργαζομένους από ό,τι στην αρχή, επειδή δεν ήταν πλέον απαραίτητοι

Η Tesla μείωσε τον στόχο παραγωγής του γερμανικού εργοστασίου της σε 4.350 την εβδομάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αφού έφτασε τα 5.000 την εβδομάδα τον Μάρτιο και σχεδιάζει να τον μειώσει περαιτέρω, σύμφωνα με Business Insider.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αναρτήσει στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter, στα τέλη Μαρτίου ότι έφθανε τα 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα στο εργοστάσιο στο Gruenheide κοντά στο Βερολίνο, αλλά εργαζόμενοι είπαν στο Business Insider ότι αυτό έ γινε μια φορά-Η μέση παραγωγή από τότε ήταν πολύ χαμηλότερη, ανέφερε το άρθρο.

Η Tesla είπε τον Ιούνιο ότι θα προσλάμβανε λιγότερους προσωρινούς εργαζομένους από ό,τι στην αρχή, επειδή δεν ήταν πλέον απαραίτητοι, αλλά ότι οι στόχοι παραγωγής της ήταν σε καλό δρόμο.

Το Business Insider ανέφερε ότι οι εικόνες που δείχνουν το λογισμικό εσωτερικής ροής εργασιών της Tesla υποδεικνύουν ότι η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων μείωσε τον στόχο της για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στα 870 αυτοκίνητα την ημέρα.

Ακόμη και αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε πάντα, με μόλις 692 αυτοκίνητα να παράγονται στις 25 Ιουλίου και 806 στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με τις φωτογραφίες του λογισμικού που δημοσιεύτηκαν στην έκθεση.

Ο εσωτερικός στόχος είχε από τότε προσαρμοστεί περαιτέρω στα 750 αυτοκίνητα την ημέρα, που ανέρχονται σε λιγότερα από 4.000 την εβδομάδα, ανέφερε το άρθρο, επικαλούμενο ανώνυμους εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μειώσει πολλές φορές τις τιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και άλλες αγορές από τα τέλη του περασμένου έτους και αύξησε τις εκπτώσεις και άλλα κίνητρα για τη μείωση των αποθεμάτων, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει από τον ανταγωνισμό και την οικονομική αβεβαιότητα.

Η Tesla ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι σχεδίαζε να επεκτείνει τη χωρητικότητα του εργοστασίου Gruenheide σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, αλλά δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα και προηγουμένως αρνήθηκε να σχολιάσει πότε θα φτάσει τα 6.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα στο εργοστάσιο.

Η παραγωγή έφτασε τα 4.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν από το χρονοδιάγραμμα παραγωγής που είχε δει το Reuters, αλλά φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί από τότε, σύμφωνα με την έκθεση Business Insider.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ