Ιαπωνία:Eπεκτείνει την απαγόρευση εξαγωγών αυτοκινήτων στη Ρωσία από τις 9 Αυγούστου

Ιαπωνία:Eπεκτείνει την απαγόρευση εξαγωγών αυτοκινήτων στη Ρωσία από τις 9 Αυγούστου

Πιθανότατα θα περιορίσει τις εξαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ιαπωνίας στη Ρωσία, οι οποίες έχουν αυξηθεί από την αρχή της σύγκρουσης λόγω της υψηλής ζήτησης για αξιόπιστα και ανθεκτικά οχήματα 

Η Ιαπωνία θα επεκτείνει την απαγόρευση εξαγωγής πολυτελών αυτοκινήτων στη Ρωσία από τον επόμενο μήνα, ώστε να καλύπτει όλα τα καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα άνω των 1900 cc, δήλωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, καθώς εντείνει περαιτέρω τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η ευρύτερη απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Αυγούστου και πιθανότατα θα περιορίσει τις εξαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Ιαπωνίας στη Ρωσία, οι οποίες έχουν αυξηθεί από την αρχή της σύγκρουσης λόγω της υψηλής ζήτησης για αξιόπιστα και ανθεκτικά οχήματα.


Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας αποφάσισε να αναθεωρήσει μια εντολή ελέγχου των εξαγωγών που απαγορεύει τις εξαγωγές αγαθών στη Ρωσία που ενισχύουν τη βιομηχανική βάση της χώρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Yasutoshi Nishimura.

«Με αυτό, η εξαγωγή στη Ρωσία αυτοκινήτων άνω των 1900 cc, επιβατικών αυτοκινήτων υβριδικού κινητήρα και ελαστικών μεγάλων οχημάτων και ούτω καθεξής θα απαγορευτεί από τις 9 Αυγούστου», δήλωσε ο Nishimura.

Η διευρυμένη απαγόρευση περιλαμβάνει επίσης υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, είπε η κυβέρνηση.


Θα αποκαλύψει ακριβείς λεπτομέρειες για τα είδη που επηρεάζονται μια εβδομάδα πριν τεθεί σε ισχύ, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου.

Η ευρύτερη απαγόρευση των εξαγωγών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας την ευθυγραμμίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ανακοίνωσε το δικό της banon οχημάτων 1900 cc στις 23 Ιουνίου.

Το 2022, οι ιαπωνικές εξαγωγές στη Ρωσία μεταχειρισμένων οχημάτων άνω των 2000 cc σε 3000 τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, φτάνοντας σε περίπου 29 δισεκατομμύρια γιεν (208 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία από το τελωνείο του υπουργείου Οικονομικών.


Αυτές οι εξαγωγές με προορισμό τη Ρωσία ανήλθαν σε σχεδόν 15 δισεκατομμύρια γιεν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, έδειξαν τα στοιχεία.

Η Ιαπωνία εφάρμοσε αρχικά την απαγόρευση εξαγωγής πολυτελών οχημάτων αξίας άνω των 6 εκατομμυρίων γιεν στη Ρωσία τον περασμένο Απρίλιο. Προσέθεσε μια απαγόρευση για την εξαγωγή φορτηγών βάρους 5 τόνων και άνω σε εκείνη του Ιουνίου του ίδιου έτους.την απαγόρευση εξαγωγών αυτοκινήτων στη Ρωσία από τις 9 Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ