Πως θα τσιμπήσουν όσουν δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

Πως θα τσιμπήσουν όσουν δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας
«Εχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας». Μπορεί να θυμίζει τίτλο ταινίας, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δυστυχώς δεν είναι. Τι είναι: Το μήνυμα που θα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας αν δεν έχετε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τον οποίο συνομίλησε το fpress.gr, όσοι θα υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά (Ε1), αυτόματα το σύστημα "διασταυρώνει" αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει τα τέληκυκλοφορίας. Οσοι εμφανίζονται να μην τα έχουν εξοφλήσει, αυτόματα θα λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα που θα τους καλεί να επισκεφθούν την Δ.Ο.Υ. που ανήκουν προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους .

Όπως είπε στο fpress.gr ο κ. Θεοχάρης η Γ.Γ.Π.Σ. εκτός από αυτούς που υποβάλλουν την δήλωσή τους ηλεκτρονικά, θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν και όσοι απαλλάσσονται από την ηλεκτρονική υποβολή, αφού σε αυτούς θα σταλθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ειδοποιητήρια στον τόπο διαμονής τους. Πάντως αν οι οφειλές από τέλη κυκλοφορίας ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ, εμπίπτουν στις παραβάσεις που έχουν ανακοινωθεί πρόσφτα για ποινές και κατασχέσεις

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενδεχομένως να γίνουν λάθη από το σύστημα και να ειδοποιήσει ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, οπότε καλό θα είναι από τώρα να ψάξετε για τις αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα έχετε εξοφλήσει, διότι χωρίς αυτές υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πληρώσετε πρόστιμο το οποίο είναι το διπλάσιο των τελών. Επίσης είναι σημαντικό όσοι λάβετε ειδοποιητήρια ενώ έχετε μεταβιβάσει το όχημά σας να βρείτε τα σχετικά έγγραφα για να μην επωμιστείτε το οικονομικό βάρος του νέου ιδιοκτήτη.

Δείτε εδώ όλα τα τέλη κυκλοφορίας

Δείτε εδώ πως θα εντοπισθούν τα ανασφάλιστα οχήματα

Δείτε εδώ τι θα συμβεί αν δεν έχετε τις αποδείξεις που πληρώσατε τα τέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ