Θεσσαλονίκη με ΙΧ; Τα νέα διόδια και πόσο θα σας κοστίσουν (update)

Θεσσαλονίκη με ΙΧ; Τα νέα διόδια και πόσο θα σας κοστίσουν (update)
Εκδόθηκε η ανακοίνωση και από την Νέα Οδό. Έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση της εταιρείας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" και συμπληρώνει την εικόνα για το τι θα πρέπει να πληρώσουμε προκειμένου να πάμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με το ΙΧ μας. Σας είχαμε προειδοποιήσει από χθες, τώρα ανανεώνουμε και τις τιμές για να έχετε την τελική εικόνα του τι θα ισχύσει .  

Ας κάνουμε μια βόλτα στους σταθμούς των διοδίων να δούμε τι μας περιμένει. Καταρχήν ξεκινάμε από τους σταθμούς της Νέας Οδού:

Διόδια Αφιδνών: Η ανακοίνωση της Νέας Οδού κάνει λόγο για αύξηση από τα 2,1 στα 3,35 ευρώ. (για τα ΙΧ εννοείται). Μέχρι τώρα πληρώναμε 2,1 ευρώ

Διόδια Θηβών: Ισχύει νέα τιμή από χθες. Διαμορφώθηκε στα 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ. Περιμέναμε 4,05 ευρώ μας ήρθαν 10 λεπτά λιγότερα.

Διόδια Τραγάνας: Τρίτος σταθμός στον οποίο ισχύουν σημαντικές ανατιμήσεις. Από τα 2,45 ευρώ θα εκτιναχτούμε στα 3,9 ευρώ.

Προσοχή: η εκπτωτική πολιτική που ανακοίνωσε η Νέα Οδός για τα διόδια που προαναφέρθηκαν, δεν θα σας ωφελήσει ακόμη και αν βάλετε πομποδέκτη. Οι εκπτώσεις αφορούν όσους κάνουν συχνές διελεύσεις (πάνω από 11 τον μήνα) από τα διόδια των Αφιδνών αλλά και των πλευρικών διοδίων (Καπανδρίτι, Οινόφυτα κλπ). Για 11 έως 20 διελεύσεις η έκπτωση είναι μόλις 5%

Και τώρα στην Κεντρική οδό:

Διόδια Αγίας Τριάδας: Δεν υπάρχει πληροφορία για μεταβολή. Παραμένουμε στο 1,65.

Από την Κεντρική οδό στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Οι αυξήσεις ανακοινώθηκαν, ενεργοποιούνται από τα μεσάνυχτα και ο μόνος τρόπος να τις αποφύγετε είναι να βάλετε πομποδέκτη.

Διόδια Πελασγίας: Αν πάτε να πληρώσετε με μετρητά, θα σας ζητήσουν 3,5 ευρώ. Η τιμή ισχύει από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Για να κρατήσετε τη σημερινή τιμή, (2,7 ευρώ) θα πρέπει να βγάλετε πομποδέκτη για να πληρώνετε αυτόματα.

Διόδια Μοσχοχωρίου: Και εδώ το ίδιο. Έρχονται αυξήσεις τις οποίες γλιτώνετε μόνο με πομποδέκτη. Από αύριο θα κοστίζουν 4 ευρώ (για όσους πληρώνουν μετρητά) αντί για 3,1 ευρώ).

Σταματάμε εδώ διότι στους υπόλοιπους σταθμούς (Μοσχοχώρι, Μακρυχώρι, Πυργετός, Λεπτοκαρυά, Κλειδί, Μάλγαρα, δεν αναμένονται αλλαγές στις τιμές.

Και τώρα το άθροισμα. Θα χρειαστείτε (εφόσον ανακοινωθούν και επίσημα οι ανατιμήσεις από την Νέα οδό):

  • 1. 29,15 ευρώ για να πάτε και
  • 2. 29,15 ευρώ για να γυρίσετε. Εκτός και αν βάλετε πομπό οπότε θα χρειαστείτε (στην καλύτερη περίπτωση που είναι να ανακοινώσει σταθερές τιμές με πομπό και η Νέα Οδός) 23,35 ευρώ.
  • Ιδού και ο αναλυτικός πίνακας;
Νέα τιμήΠροηγούμενη τιμή
Αφιδνών3,352,1
Θηβών3,952,55
Τραγάνας3,92,45
Αγίας Τριάδας1,651,65
Πελασγίας3,52,7
Μοσχοχωρίου43,1
Μακρυχωρίου1,41,4
Πυργετού22
Λεπτοκαρυάς22
Κλειδίου2,22,2
Μάλγαρα1,21,2
ΣΥΝΟΛΟ29,1523,35

Για να πληρώσετε αυτά τα χρήματα χωρίς να ζητήσετε ρέστα, θα χρειαστείτε:

  • 1. 20 νομίσματα των δύο ευρώ
  • 2. 12 νομίσματα του ενός ευρώ
  • 3. 6 νομίσματα των 50 λεπτών
  • 4. 14 νομίσματα των 20 λεπτών
  • 5. 4 νομίσματα των 10 λεπτών
  • 6. 8 νομίσματα των 5 λεπτών και

…ένα σακουλάκι για να μεταφέρετε τα νομίσματα. (σ.σ με τέτοια περιγραφή, μάλλον θα τρέξετε όλοι για πομποδέκτη ο οποίος εξασφαλίζει και την έκπτωση). Θέλετε να προσθέσουμε και τη βενζίνη; Το fpress.grσας έχει προειδοποιήσει εγκαίρως. Καλύτερα με τρένο παρά με ΙΧ καθώς το ταξίδι με το αυτοκίνητο κοστίζει συνολικά πάνω από 200 ευρώ για μια διαδρομή μετ' επιστροφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ