Χατζηδάκης: Σε τρεις μήνες θα έχει αλλάξει η εικόνα του ΕΦΚΑ

Χατζηδάκης: Σε τρεις μήνες θα έχει αλλάξει η εικόνα του ΕΦΚΑ

Tα πέντε «μέτωπα» που μέχρι τον Οκτώβρη, θα αλλάξουν την εικόνα

«Υπηρεσία e-ΕΦΚΑ με βιντεοκλήσεις, εξυπηρέτηση μέσω ΚΕΠ, ψηφιακές συναλλαγές, ηλεκτρονικά ραντεβού και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ που ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι με 24ωρη λειτουργία. Αυτά είναι τα πέντε «μέτωπα» που μέχρι τον Οκτώβρη, θα αλλάξουν την εικόνα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας: Μπορεί να μην είναι παράδεισος η εξυπηρέτηση αλλά δεν θα είναι και “κόλαση”.

Ο ΕΦΚΑ δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα στη δημόσια διοίκηση. Έχουμε δύο βασικά θέματα, τη γρήγορη απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση. Είναι ντροπή να έχουμε 130.000 συμπολίτες μας που περιμένουν να βγουν οι συντάξεις, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Θεωρώ πως είμαστε σύμμαχοι με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ»

«Ορισμένοι συνδικαλιστές επιτίθενται κατά καιρούς σε μένα και κατά τις χθεσινές εξαγγελίες εκείνη την ώρα λέγανε ότι “ο Χατζηδάκης είναι ανεπιθύμητος”. Δεν είμαστε εξουσιαστές ούτε έχουμε παρκάρει σε μία καρέκλα, είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον πολίτη», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία υπαλλήλων του πρώην ΟΓΑ που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτιρίου του e-ΕΦΚΑ στην Ακαδημίας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας myEFKAlive.

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Θα επανατοποθετηθούμε αν χρειαστεί

«Θα δούμε πως θα προχωρήσει αυτή η διάταξη και αν χρειαστεί θα επανατοποθετηθούμε. Είναι ένα βήμα. Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης,α αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού: «Αν πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστείς και δεν το κάνεις τίθεσαι σε αναστολή στους συγκεκριμένους τομείς . Η διάταξη αυτή στέλνει πρωτίστως ένα μήνυμα. Και το μήνυμα είναι ότι πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά την υπόθεση της δημόσιας υγείας και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε κλάδους ευαίσθητους», είπε.

Πηγή:ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ