Υπ.Υγείας: Καμία περικοπή στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Υπ.Υγείας: Καμία περικοπή στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Τη ρητή διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει νόμου το δικαιούνται, δίνει το υπουργείο Υγείας, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, όπως επισημαίνει.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του επιδόματος για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Προσθέτει ότι η φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017 είναι απολύτως ανυπόστατη. Όπως υποστηρίζει, οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.

Σημειώνεται πως νοσηλευτές πραγματοποίησαν ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας με βασικό αίτημα «να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ