Ταμειακό πλεόνασμα που δεν θα υπερβεί τα 468 εκατ. ευρώ για τo ΑΚΑΓΕ

Ταμειακό πλεόνασμα που δεν θα υπερβεί τα 468 εκατ. ευρώ για τo ΑΚΑΓΕ
Ταμειακό πλεόνασμα που δεν θα υπερβεί τα 468 εκατ. ευρώ, το 2016, ετοιμάζεται να καταγράψει το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Χουλιαράκη, ο προϋπολογισμός για τον ΑΚΑΓΕ για το επόμενο έτος, παρουσιάζει εκτίμηση για έσοδα που θα ανέλθουν στο 1,403 δισεκ ευρώ.

Την ίδια στιγμή όμως προϋπολογίζονται και δαπάνες, οι οποίες θα φτάσουν στα 935 εκατ. ευρώ, άρα θα περιοριστεί σημαντικά το ταμειακό πλεόνασμα στα 468 εκατ. ευρώ. Το προϋπολογισμένο δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι θετικά κατά περίπου 968.000.000 ευρώ. Το μικρό ταμειακό πλεόνασμα υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του ΑΚΑΓΕ, θα αξιοποιηθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες για την καταβολή μερισμάτων στο ΜΤΠΥ και επικουρικών συντάξεων, μέσω του ΕΤΕΑ.

Ας σημειωθεί ότι το ΑΚΑΓΕ θεωρητικά, είναι ένας «ασφαλιστικός κουμπαράς», που συγκεντρώνει κεφάλαια, με στόχο την αύξηση των αποθεματικών της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία θα μείνουν ανέγγιχτα έως το 2019…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ