Κατρούγκαλος: Προστατεύουμε αυτούς που έχουν τις χαμηλότερες συντάξεις

Κατρούγκαλος: Προστατεύουμε αυτούς που έχουν τις χαμηλότερες συντάξεις
Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων που είναι κάτω από τα 1.000 ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θέλει να προστατεύσει αυτούς που έχουν τις χαμηλότερες συντάξεις», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως η Αθήνα θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους εταίρους-δανειστές, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις με «κοινωνικό πρόσημο».

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως ακόμα δεν έχει καθοριστεί πώς θα γίνει η «δίκαιη κατανομή» των αλλαγών ανάμεσα στις εισοδηματικές κατηγορίες των συνταξιούχων, και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει την τεχνική υποστήριξη των θεσμών, ώστε να υπάρχει εξ αρχής συμφωνία για το ζήτημα.

Παραδέχτηκε ότι τα χρονικά περιθώρια για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι στενά, καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα στον Νοέμβριο.

Επισήμανε ότι ο στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο όμως δεν θα δίνει «συντάξεις-φιλοδωρήματα».

Αναφερόμενος στη συνένωση των ασφαλιστικών Ταμείων, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα πρέπει υπάρξει και ένας ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, κι όχι να διατηρούνται εκατοντάδες διαφορετικοί κωδικοί υπολογισμού, ακόμα και μετά την ενσωμάτωση οργανισμών στο ΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ