Ρωμανιάς: Ο πίνακας των θεσμών οδηγεί σε εξωφρενικές αυξήσεις των ορίων ηλικίας

Ρωμανιάς: Ο πίνακας των θεσμών οδηγεί σε εξωφρενικές αυξήσεις των ορίων ηλικίας
Οι θεσμοί έχουν παραδώσει έναν πίνακα για τις πρόωρες συντάξεις που οδηγεί σε εξωφρενικές αυξήσεις των ορίων ηλικίας αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Μας έδωσαν έναν πίνακα που έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο και τώρα, οι νόμοι έρχονται έτοιμοι απ’ έξω. Και στην προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα οι νόμοι έρχονταν απέξω, δεν τους φτιάχνουμε εμείς» σχολίασε ο κ. Ρωμανιάς και πρόσθεσε: «Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα, σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε»

Ο ίδιος για να καταδείξει το πρόβλημα, ανέφερε πως με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί μια γυναίκα που έχει σήμερα ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, αλλά έως τις 30 Ιουνίου 2015 δεν έχει κλείσει τα 55 έτη, ενδεχομένως να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε ακόμη και το 2022, όταν θα είναι 62 ετών.

Ο κ. Ρωμανιάς συμπλήρωσε: «Και έχω μαζέψει υλικό μπόλικο. Κάποια ώρα θα τα βγάλω στη δημοσιότητα όλα!».

Στη συνέχεια ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης.

«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να "διαπραγματεύονται" και τώρα. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε. Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και θέλω να φύγω από το υπουργείο μια ώρα νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά.