Υπ. Εργασίας: Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Υπ. Εργασίας: Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ
Καθησυχαστική εμφανίζεται η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εργασίας όσο αφορά την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, ενώ με ανακοίνωσή του απαντά στα δημοσιεύματα που ήθελαν να υπάρχει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας:

Mε αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αναφορικά με την «δεινή» οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

• Η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Η ρευστότητα των ταμείων είναι εξασφαλισμένη όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

• Αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ταμείων, τότε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα δώσει λύση, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.

Υπογραμμίζεται για ακόμη μια φορά, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την καταβολή ή μη της σύνταξης τους, καθώς η χορήγηση των συντάξεων είναι απολύτως εξασφαλισμένη.