Ποιοι δεν θα πάρουν τα προνοιακά επιδόματα από την Παρασκευή

Ποιοι δεν θα πάρουν τα προνοιακά επιδόματα από την Παρασκευή
Με δόσεις θα δοθούν τελικά τα προνοιακά επιδόματα, η χορήγηση των οποίων ξεκινά σταδιακά από την Παρασκευή. Χθες, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς μόνο μέρος από τους 61 υπόχρεους δήμους έχει ολοκληρώσει ή σχεδόν ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, μόλις 20 από τους 61 υπόχρεους δήμους της χώρας έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επεξεργασίας των στοιχείων των δικαιούχων, 17 δήμοι βρίσκονται στο 90% - 90,98% της διαδικασίας και 6 δήμοι βρίσκονται στο 82% - 89% της διαδικασίας. Ωστόσο, 12 δήμοι βρίσκονται κάτω από το 60% της διαδικασίας και αναμένεται να καθυστερήσουν την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, με τους δήμους Φλώρινας και Αγ. Νικολάου Λασιθίου να είναι στο «κόκκινο».

Σοβαρό θέμα προκύπτει με το ειδικό επίδομα για τους νεφροπαθείς, καθώς πέντε περιφερειακές ενότητες βρίσκονται ακόμη στο σημείο μηδέν της διαδικασίας επεξεργασίας των στοιχείων, με τους δικαιούχους να κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα. Πρόκειται για τις περιφέρειες Αργολίδας, Σάμου, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς και Ρεθύμνης. Αντίστοιχα επτά περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο 1% - 10% της διαδικασίας (Καρδίτσας, Αχαΐας, Λευκάδος, Φλώρινας, Κορινθίας. Ηρακλείου, Χανίων, Τρικάλων) και μόλις 18 περιφερειακές ενότητες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.