Κληρώνει πάλι για δωρεάν κατασκηνώσεις

Κληρώνει πάλι για δωρεάν κατασκηνώσεις
«Δεύτερη ευκαιρία» θα έχουν όσοι δικαιούχοι δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες για να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να αποκτήσουν το voucher από τον ΟΑΕΔ που εξασφαλίζει δωρεάν κατασκήνωση για τα παιδιά τους και για διάστημα 15 ημερών.


Και αυτό γιατί ο αριθμός των ανέργων και χαμηλόμισθων που έκανε χρήση του προγράμματος ναι μεν είναι ικανοποιητικός αλλά τα διαθέσιμα κονδύλια δεν έχουν απορροφηθεί στο σύνολό τους. Έτσι τις αμέσως επόμενες ημέρες σχεδιάζεται να δοθεί νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει το χαρακτήρα παράτασης της προηγούμενης διαδικασίας καθώς η κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ προβλέπει ασφυκτικές προθεσμίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο πολλοί δικαιούχοι δεν έκαναν χρήση του προγράμματος καθώς δεν γνώριζαν ότι υπάρχει. Και δεν το γνώριζαν καθώς η διαφημιστική καμπάνια που έτρεξε ήταν ολίγων ημερών.
Χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων που υπάρχουν είναι το γεγονός ότι τα παιδιά με βάση τις αιτήσεις που έγιναν που φιλοξενούνται δωρεάν στις κατασκηνώσεις με βάση τις αιτήσεις που έγιναν είναι περί τα 13.000. Όπως όμως είχε ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 17 εκ Ευρώ και αυτό αντιστοιχεί σε δωρεάν φιλοξενία 35.000 παιδιών.
Ουσιαστικά δηλαδή υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν φιλοξενία άλλων 22.000 παιδιών. Επισημαίνεται ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από εισφορά των εργοδοτών με ποσό 20 Ευρώ ετησίως ανά εργαζόμενο και αυτή τη στιγμή λιμνάζουν σε ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ.
Η όποια νέα προθεσμία θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) ενώ τα κριτήρια χορήγησης της δωρεάν παροχής (μέγιστο εισόδημα, ανεργία κλπ) θεωρείται απίθανο να γίνουν πιο ελαστικά καθώς αυτό θα απαιτούσε νέα Υπουργική απόφαση.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ