"Μαύρες" αποκλειστικές νοσοκόμες

"Μαύρες" αποκλειστικές νοσοκόμες
Σε μια νύκτα, οι ελεγκτές του ΙΚΑ εντόπισαν 106 γυναίκες οι οποίες παρείχαν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς να είναι ασφαλισμένες και χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΙΚΑ, "σε έφοδο των ελεγκτών Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της αστυνομίας το βράδυ της 26/04/2012 σε οκτώ (8) Νοσοκομεία της Αττικής διαπιστώθηκε η απασχόληση εκατόνσ έξι (106) αλλοδαπών ανασφαλίστων οι οποίες δε διέθεταν πιστοποιητικά υγείας καθώς και νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας και ασκούσαν παράνομα την εργασία αποκλειστικής σε ασθενείς. Κατά τον πραγματοποιούμενο έλεγχο δεκάδες άλλες παράνομες απασχολούμενες αλλοδαπές τράπηκαν σε φυγή".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι τα γραφεία προϊσταμένων βάρδιας των Νοσοκομείων δεν τηρούσαν στοιχεία παρουσίας των παράνομων αλλοδαπών στους θαλάμους ασθενών. Τα νοσοκομεία όπου πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος είναι: ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΩΤΗΡΙΑ – ΑΤΤΙΚΟ – ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ – ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΛΑΪΚΟ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ