Κούρεμα 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ για τουλάχιστον 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες - Δείτε αν είστε ένας από αυτούς

Κούρεμα 50% στον φετινό ΕΝΦΙΑ για τουλάχιστον 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες - Δείτε αν είστε ένας από αυτούς

Σε λίγα 24ωρα, ενεργοποιούνται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα δηλώσουν σαφώς μειωμένα εισοδήματα σε σχέση με το 2020 λόγω της πανδημίας. Αυτό, πέραν της προφανούς αρνητικής διάστασης -κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ευχάριστα όταν μειώνεται το εισόδημά του- κρύβει και μερικά πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα στο "κούρεμα" του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα κατά 50%. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ιδιοκτητών που θα πληρώσουν τον μισό φόρο σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Πώς θα μάθετε αν θα είστε ένας από αυτούς; Με τη χρήση του νέου εργαλείου οικονομικής ενημέρωσης του fpress.gr 

Δηλώνοντας τη σύνθεση της οικογένειάς σας (αν έχετε παιδιά ή όχι, αν είστε παντρεμένος ή όχι) και το ύψος του οικογενειακού σας εισοδήματος το σύστημα θα απαντά αμέσως στο ερώτημα αν δικαιούστε ή όχι την έκπτωση. Και όχι μόνο αυτό. Αναγράφοντας τα στοιχεία του διαμερίσματός σας (τιμή ζώνης, επιφάνεια, όροφο κλπ) θα υπολογιστεί αυτόματα και ο φόρος που θα κληθείτε να πληρώσετε για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο. Εννοείται ότι το εργαλείο του fpress.gr δεν αποθηκεύει την πληροφορία που θα αναγράψετε. Άρα, μπορείτε να κάνετε άφοβα τους "πειραματισμούς" σας χωρίς να αισθάνεστε ότι καταγράφονται οι κινήσεις σας.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις περυσινές αντικειμενικές αξίες. Οπότε δεν έχετε να φοβηθείτε ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή που θα "εκμηδενίσει" το όφελος από την έκπτωση του 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ