Κτηματολόγιο: Μαζικά e-mails σε 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες-Ποιες περιοχές αφορούν

Κτηματολόγιο: Μαζικά e-mails σε 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες-Ποιες περιοχές αφορούν

Tο Κτηματολόγιο έχει διαμηνύσει πως από τους πρώτους μήνες του 2020 θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα

Μαζική αποστολή e-mails πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το Κτηματολόγιο, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Το Κτηματολόγιο άρχισε να στέλνει ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις από τις 16 Νοεμβρίου και συνολικά αναμένεται να ενημερώσει περισσότερους από 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες. Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας ή διαμένουν/έχουν την έδρα τους σε μία ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει στα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το Κτηματολόγιο έχει διαμηνύσει πως από τους πρώτους μήνες του 2020 θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα. Οι ιδιοκτήτες που πρέπει να κάνουν άμεσα τις δηλώσεις τους στο Κτηματολόγιο, είναι όσοι διατηρούν ακίνητα στις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες:

- Καστοριάς/Φλώρινας
- Ευβοίας
- Αχαΐας
- Λακωνίας
- Αργολίδας/Κορινθίας
- Σάμου/Χίου/Ικαρίας
- Αιγίου
- Μεσσηνίας
- Στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων

Για τις πιο πάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 29 Νοεμβρίου 2019. Το Κτηματολόγιο, στη σχετική του ανακοίνωση, υπογραμμίζει πως «καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ