Πού έπιασε... 35άρι η αύξηση σε ενοίκια και πωλητήρια στα σπίτια

Πού έπιασε... 35άρι η αύξηση σε ενοίκια και πωλητήρια στα σπίτια

Πίνακες δείχνουν τη μέση τιμή προσφοράς (€/τ.μ.) στις κατοικίες για το Β' τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές κατοικιών στην Αθήνα

Η αύξηση κινείται στην περιοχή του 30% στις τιμές πώλησης, αλλά και των ενοικίων, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη τιμών προσφοράς ακινήτων ανά περιοχή, που δημιούργησε η ιστοσελίδα Spitogatos.

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου 2019, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα Νότια Προάστια, με 2.531€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στο Κιλκίς με 500€ ανά τετραγωνικό. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο καταγράφηκε στο κέντρο Αθήνας με +30.9%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στα Γρεβενά με -30.7%. Όσο για τις ενοικιάσεις, χαμηλότερη τιμή καταγράφεται κι εδώ στο Κιλκίς με 2.9€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 31€/τ.μ.

Ο δείκτης καταγράφει τη διαφορά στις τιμές πώλησης και έρευνας το το β’ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2018.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ακινήτων έχουν, συνήθως, απόκλιση, σε σχέση με το τίμημα έναντι του οποίου πραγματοποιείται μία συμφωνία αγοράς ή μίσθωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ