Aναστέλλεται η κατεδάφιση κτιρίων στη Ραφήνα

Aναστέλλεται η κατεδάφιση κτιρίων στη Ραφήνα
Την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης εντολών κατεδάφισης οικημάτων στη Ραφήνα πέτυχε σήμερα κινητοποίηση κατοίκων στην οποία μετείχε ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος.

Με αίτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητούν να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα που προκαλεί αναστάτωση και σοβαρές αναταράξεις καθώς σημαντικός αριθμός των κατεδαφιστέων ακινήτων αποτελούν κύρια κατοικία για πολλούς πολίτες.

Σημειώνεται ότι επειδή έχουν αποφασιστεί άμεσα κατεδαφίσεις και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Αρτέμιδα, Λαυρεωτική, Σχινιάς κλπ), από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με πρωτόκολλα κατεδάφισης τα οποία δόθηκαν πριν αρκετά χρόνια (κάποια πάνω από είκοσι) και ενόψει της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου και του Δασολογίου, ο κ. Φιλίππου, ζήτησε να αναβληθεί η όποια κατεδάφιση προκειμένου να διευκρινιστεί για ποια από αυτά υπάρχει η δυνατότητα τακτοποίησης.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί μια ενέργεια που θα προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ