Γ. Στουρνάρας: Επισφαλής στην παρούσα φάση η άνοδος των αντικειμενικών αξιών

 Γ. Στουρνάρας: Επισφαλής στην παρούσα φάση η άνοδος των αντικειμενικών αξιών
Δεν θα επαναπροσδιοοριστούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων καθώς κάτι τέτοιο είναι "επισφαλής". Αυτό επισημαίνειο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε γραπτή απάντησή του σε σχετική ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

«Στην οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από μεγάλες διακυμάνσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας με σημαντικές επιπτώσεις και στην αγορά ακινήτων, ο καθορισμός νέων αντικειμενικών αξιών είναι τουλάχιστον επισφαλής», υπογραμμίζει ο υπουργός και προσθέτει ότι «η έλλειψη κινητικότητας στην αγορά ακινήτων με συνέπεια να μην υπάρχει ικανοποιητικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα αγοραπωλησιών, όπως σε κανονικές συνθήκες της αγοράς, όπου οι τιμές διέπονται από τον κανόνα της αγοράς και της ζήτησης, δεν επιτρέπει την προσέγγιση των πραγματικών αξιών των ακινήτων και τον προσδιορισμό νέων, περισσότερο αξιόπιστων, αντικειμενικών αξιών».
Πάντως ο κ. Στουρνάρας επιφυλάσσεται «μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν», να εξετασθεί το θέμα της αναμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων «με γνώμονα την προσφορότητα, την αναλογικότητα, καθώς και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ