Μικρή άνοδος στα ομόλογα

Μικρή άνοδος στα ομόλογα

Στα επίπεδα του 0,47%, από 0,46% διαμορφώθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου-Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμάνθηκε μεταξύ 1,34%-1,35%-Περιορισμένη και σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ και υποτονικό το ενδιαφέρον στην αγορά.

Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμάνθηκε μεταξύ 1,34%-1,35%.

Στα επίπεδα του 0,47%, από 0,46% διαμορφώθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Περιορισμένη και σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα στην ΗΔΑΤ και υποτονικό το ενδιαφέρον στην αγορά.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα που επικρατεί για την έκβαση του Brexit φαίνεται ότι ευνοεί τα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε πιο συντηρητικές τοποθετήσεις.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επανεκλέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τον έλεγχο του Κοινοβουλίου για να απαγορεύσει κάθε παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά την αναμενόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 7 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,34%, έναντι -0,28% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,62%, από 1,63% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν, νωρίς το απόγευμα, στα 1,1155, από 1,1141 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Πρόσκαιρα κέρδη απεκόμισε το δολάριο μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά ακινήτων. Συγκεκριμένα, οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν το Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.

Στην ευρωζώνη θετική ήταν για το ευρώ ή έκκληση που απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις κυβερνήσεις των 19 κρατών μελών, να συμβάλλουν με τη δημοσιονομική πολιτική στην ανάκαμψη της οικονομίας, στηρίζοντας έτσι τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,262%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,340%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,468%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1162 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ