Σε χαμηλό δύο ετών το ευρώ

Σε χαμηλό δύο ετών  το ευρώ

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε 0,1% στα 1,0904 δολάρια που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017

Στο χαμηλότερο επίπεδο δύο και πλέον ετών κινείται το ευρώ σήμερα, καθώς οι εξισορροπητικές κινήσεις που γίνονται στο τέλος του τριμήνου ενίσχυσαν τη ζήτηση για το δολάριο, με τους επενδυτές να είναι απτόητοι από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε 0,1% στα 1,0904 δολάρια που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017. Ο δείκτης ισοτιμίας του ενισχύθηκε 0,1% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων στις 99,27 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο τριών και πλέον εβδομάδων. Η στερλίνα ήταν το άλλο νόμισμα με σημαντικές απώλειες στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο, αφού αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας έκανε νύξη για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, αν η αβεβαιότητα για το Brexit παραταθεί, σε ένα πλαίσιο απογοητευτικής ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Η βρετανική λίρα υποχώρησε 0,3% στα 1,2285 δολάρια, καθώς οι δηλώσεις του αξιωματούχου προκάλεσαν την προσδοκία για μείωση του επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας.

Οι αγορές αναλύουν τη διαδικασία παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τα τελευταία νέα από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο θέλει να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα, ενώ το CNBC ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το εμπόριο είναι σε σωστό δρόμο και έχουν προγραμματιστεί για τις 10-11 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ