Σε επιστημονικά εργαστήρια μετατρέπονται 8 σταθμοί μετρό- Δείτε ποιοι

Σε επιστημονικά εργαστήρια μετατρέπονται 8 σταθμοί μετρό- Δείτε ποιοι
Οκτώ σταθμοί του μετρό και ένας του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου μετατρέπονται αύριο σε ένα ζωντανό εργαστήριο με πειράματα, εφαρμογές, διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια και εκθέματα, βιντεοπροβολές για επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Την γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, «Mind the Lab», έχει ετοιμάσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, SciCO.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη της εκδήλωσης, Ελπινίκη Παππά «απευθυνόμαστε σε κόσμο που δεν θα ενδιαφερόταν από μόνος του για επιστημονικά ή τεχνολογικά θέματα. Τώρα όμως θα το βρει στον δρόμο του, θα "πέσουμε" πάνω του θα λέγαμε για να του δείξουμε πράγματα που αφορούν στην ζωή του».

Οι σταθμοί που συμμετέχουν στο πρωτότυπο επιστημονικό γεγονός είναι Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Κεραμεικός, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Πειραιάς και Εθνική Άμυνα. «Σε κάθε σταθμό θα το σκηνικό θα είναι διαφορετικό και θα συμμετέχουν διαφορετικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί και ερευνητικά κέντρα, με ιδιωτικά αλλά και δημόσια σχολεία» προσθέτει η κ. Παππά και τονίζει: «Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους, τους πολύ βιαστικούς, αλλά και τους γεμάτους περιέργεια επισκέπτες του μετρό. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε, να ενθαρρύνουμε, να προκαλέσουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας και γνωστικού υπόβαθρου να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και πώς αυτός επιδρά στην καθημερινότητα τους. Γιατί η χρήση επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών αποτελεί μέρος της ζωής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ