Αυτές είναι οι περιοχές του πλανήτη που η Google θέλει να κρύψει (ΦΩΤΟ)

Αυτές είναι οι περιοχές του πλανήτη που η Google θέλει να κρύψει (ΦΩΤΟ)
Αν το να επισκεφθεί κάποιος όλα τα μέρη του πλανήτη κάποτε φάνταζε χρονοβόρο και προπάντων πολυέξοδο πλέον με την βοήθεια του ίντερνετ και της τεχνολογίας όλα είναι εφικτά.

Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που σου επιτρέπουν να «ταξιδέψεις» σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι η υπηρεσία Google Earth της Google.

Με ένα «κλικ» ο καθένας μπορεί να μεταφερθεί από τους καταρράκτες του Νιαγάρα στο Δέλτα του Νείλου και από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας στην παγωμένη Σιβηρία.

Με τα χρόνια μάλιστα, το Google Earth έγινε ακόμα πληρέστερο, αφού άρχισε να προσφέρει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης ενώ προσέθεσε στη λίστα των υπηρεσιών του το περίφημο Street View, τη δυνατότητα προβολής φωτογραφιών 360 μοιρών από τους δρόμους που «οργώνουν» καθημερινά τα Google Cars ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, υπάρχουν τοποθεσίες που η εταιρία δεν θέλει να δούμε...

Αυτές οι περιοχές – οι οποίες οι συνομωσιολόγοι ισχυρίζονται ότι περιλαμβάνουν μυστικές πόλεις και περιοχές δοκιμών UFO – εμφανίζονται θαμπές, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι εντελώς εξαφανισμένες.

Ποιές είναι αυτές; Δείτε παρακάτω:

Περιοχή HAARP, σύνορα Ουάσιγκτον-Όρεγκον

Το Haarp (High Frequency Active Auroral Research Program) βρισκόταν κοντά στα σύνορα της Ουάσιγκτον-Όρεγκον.

Το 2014, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έκλεισε το ερευνητικό κέντρο που μελετά μια δυναμική και ενεργή περιοχή της ανώτερης ατμόσφαιρας, γνωστή ως η ιονόσφαιρα.

Συνομωσιολόγοι πιστεύουν εδώ και καιρό ότι το HAARP ήταν ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να ελέγξει τις καιρικές συνθήκες, και μερικοί πιστεύουν είναι ένας χώρος δοκιμών UFO.

Το 2010, ο ηγέτης της Βενεζουέλας Τσάβες είπε ότι το HAARP ή ένα πρόγραμμα σαν αυτό, προκάλεσε το σεισμό στην Αϊτή. Η περιοχή παραμένει κρυμμένη στο Google Earth.

Η μυστική πόλη, Ρωσία

Υπάρχει μια περιοχή της Ρωσίας στη σιβηρική τούνδρα που εμφανίζεται... θολή στο Google - και κανείς δεν ξέρει γιατί.

Το 1986, οι Ρώσοι είπαν ότι υπήρχαν δεκάδες κλειστές πόλεις, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να ζουν σε αυτές.

Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η κρυφή τούνδρα μπορεί να είναι μία από τις «μυστικές πόλεις» της Ρωσίας.

Φυλακή Portlaoise στην Ιρλανδία

Η φυλακή Portlaoise στο Λαόις της Ιρλανδίας, είναι μία φυλακή υψίστης ασφαλείας η οποία έχει μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της χώρας.

Ενώ δεν είναι θολή στο Google Earth, μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα δείχνει πώς τα χρώματα δεν ταιριάζουν με το περιβάλλον.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εικόνα της στο Google Earth είναι αυτή μιας παλιάς, άλλης φυλακής, ίσως έτσι ώστε να μην μπορέσει κάποιος να σχεδιάσει απόδραση.

Οι Νήσοι Φερόες, Δανία

Οι Νήσοι Φερόες είναι ένα αυτοδιοικούμενο αρχιπέλαγος, που ανήκεις γεωγραφικά στη Δανία. Περιέχει 18 ηφαιστειακά νησιά μεταξύ της Ισλανδίας και της Νορβηγίας στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Ενα μεγάλο όμως κομμάτι αυτής τη περιοχής... λείπει από τον χάρτη της Google, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς στρατιωτικής βάσης του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στο νησί Βάγκαρ.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί τμήματα των Νήσων Φερόες, στα οποία κατοικούν 50.000 άνθρωποι, είναι pixelated, ωστόσο κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει να κάνει με τα αλιευτικά δικαιώματα.

Διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta στην Ουγγαρία

Το διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta στην Ουγγαρία ζήτησε από την Google να έχει χρώμα πράσινο και το κτίριο και τα εδάφη του να αφαιρεθούν από τις δορυφορικές της εικόνες της - αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί.

Η αεροπορική βάση Volkel, Ολλανδία

Σύμφωνα με τον πρώην Ολλανδό πρωθυπουργό Ruud Lubbers, υπάρχουν 22 αμερικάνικες πυρηνικές βόμβες αποθηκευμένες στις δεξαμενές καυσίμων του Volkel.

Φημολογείται ότι η αεροπορική βάση τη δεκαετία του '60 αποτελούσε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών.

Αμερικανικά διπλωματικά αρχεία, που διέρρευσαν από το Wikileaks, αναφέρουν ύπαρξη πυρηνικών όπλα στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Τουρκία. Η περιοχή του Volkel είναι καμουφλαρισμένη στο Google Earth.

Βαλένθια, Φιλιππίνες

Ένα κομμάτι της πόλης των Φιλιππίνων, Βαλένθια, είναι pixelated.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει πληθυσμό πάνω από 180.000 ανθρώπους, γεγονός το οποίο έχει εγείρει υποψίες σχετικά με το γιατί είναι κρυμμένη από την Google. Πιστεύεται ότι είναι η έδρα του προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας της κυβέρνησης και εμφανίζεται θαμπή για λόγους εθνικής ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ