Αυτό είναι το πιο ακριβό κουκλόσπιτο του κόσμου - Πόσο κοστίζει

Αυτό είναι το πιο ακριβό κουκλόσπιτο του κόσμου - Πόσο κοστίζει
Το “Astolat Dollhouse Castle” είναι το ακριβότερο κουκλόσπιτο στον κόσμο με την τιμή του να είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα κανονικό σπίτι. 

Κοστολογείται περί τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται για μια μινιατούρα κάστρου με 29 δωμάτια και κατασκευάστηκε μέσα σε 13 χρόνια, μεταξύ 1974 και 1987. Η καλλιτέχνις Elaine Diehl ήταν κατά κύριο λόγο υπεύθυνη για την κατασκευή του Astolat, σε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος της υψηλής τιμής του; Καταρχάς η δομή του, με βασικά υλικά τον χαλκό, το ξύλο και την πέτρα, ενώ οι τοίχοι του μετακινούνται προβάλλοντας το εσωτερικό σε 360 μοίρες. Επιπλέον διαθέτει πάνω από 30.000 υψηλής ποιότητας μινιατούρες από πραγματικό χρυσό, ασήμι και άλλα πολύτιμα υλικά όπως το λάπις λάζουλι.

Τα δωμάτια είναι όμορφα διακοσμημένα με 10.000 από αυτά τα κομμάτια, κυρίως έπιπλα όπως τραπέζια, καρέκλες, κούνιες κ.λπ., ενώ η διακόσμηση και ο φωτισμός είναι αποτέλεσμα συνεργασίας σπουδαίων καλλιτεχνών. Μάλιστατ α μπουκάλια στο μπαρ του κάστρου περιέχουν πραγματικό αλκοόλ, ενώ η τραπεζαρία έχει στολιστεί με ασημένια μαχαιροπήρουνα αξίας $ 5.000. Ταπετσαρίες και κλινοσκεπάσματα έχουν φτιαχτεί από φίνα υλικά, κάνοντας το κουκλόσπιτο αυτό μία από τις ωραιότερες μινιατούρες στον κόσμο, σε έναν σπάνιο συνδυασμό γλυπτικής, τέχνης και μηχανικής.

Δείτε τις φωτογραφίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ